Lasten ryntäys Vantaan Kollenille – Hakunilassa 1000 hengen hiihtokisat

Julkaistu 13.01.2023

Hakunilan urheilupuistossa, Vantaan Kollenilla, eletään maastohiihdon juhlaa viikonloppuna 14.-15. tammikuuta. 

Vantaan Hiihtoseuran järjestämät, lauantaina hiihdettävät 41. Vantaan hiihdot vetävät paikalle 340 urheilijaa. Sunnuntaina hiihdettäviin kansallisiin viesteihin on ilmoittautunut 103 viestijoukkuetta. Suurin osa kisailijoista on lapsia ja nuoria.

Viikonlopun kisat ovat samalla Etelä-Suomen ja Lahden piirin aluemestaruuskilpailut normaalimatkoilla ja viesteissä. Huoltajat ja talkoolaiset mukaan laskettuina urheilupuistoon saapuu yli tuhat ihmistä.

“Vesisadekaan ei estä hiihtoa rakastavia suomalaisia. Tämä on hienoa lasten ja nuorten liikuttamista, jonka tarpeesta on paljon puhuttu. Tällaista osallistujamäärää ei aluekisoissa ole nähty vuosikausiin”, sanoo Vantaan Hiihtoseuran puheenjohtaja Jussi Eronen.

Vantaan kaupungin laduntekijät varmistavat, että radat saadaan kuntoon lämpöaallosta huolimatta. Viestikisan perinteisen hiihtotavan osuudesta luovuttiin sääolosuhteiden takia, koko viikonloppu hiihdetään vapaata. 

“Iso kiitos kaupungin Lumimiehille ja pitkää päivää tekeville talkoolaisillemme. Olen ylpeä ahkerista vapaaehtoisistamme, jotka tekevät tämänkin ison tapahtuman Vantaalla mahdolliseksi”, Eronen sanoo.

Televisioitu Suomen Cup Hakunilassa helmikuussa

Ensi viikonlopun jälkeen Hakunilassa hiihdetään seuraavat suuret kilpailut 11.-12. helmikuuta, jolloin alueelle saapuu Ylellä televisioitava maastohiihdon Suomen Cup -kiertue.

“Tärkein varainhankintamuotomme on saada yhteistyökumppaneita tv-näkyvyyttä tarjoavaan Suomen Cupin Hakunilan osakilpailuun”, Eronen sanoo. Myös yksityishenkilöt voivat jo ostaa pääsylippuja Hakunilan Suomen Cupiin.

Kilpailuun liittyvät tiedot löytyvät täältä.

Pääyhteistyökumppanit

Meillä käy: