Raimo Taponen ja Henri Erkkilä VHS:n vastuuvalmentajiksi

Julkaistu 03.11.2023

Raimo Taponen ja Henri Erkkilä on valittu Vantaan Hiihtoseuran uusiksi vastuuvalmentajiksi tulevalle hiihtokaudelle 2023–24.

Raimo ottaa vastuulleen Hopeasompa-ryhmän ja Henri Lumivyöryt-ryhmän eli 8–12-vuotiaiden lasten kilparyhmän.

Antte Vuosku jatkaa Lumituiskut-ryhmän eli 8–12-vuotiaiden harrasteryhmän ja Lumihiutaleet-ryhmän eli pienimpien lasten ryhmän vastuuvalmentajana. Lumipyryt-ryhmä yhdistellään edellä mainittuihin ryhmiin.

VHS:n valmennuksesta vastaa kokonaisuutena edelleen päävalmentaja Kalmer Tramm, jonka viikoittaiset harjoitukset jatkuvat tavalliseen tapaan.

Vastuuvalmentajat valmentavat harjoitusryhmiä yhteistyössä muiden valmentajien ja ohjaajien kanssa. Vastuuvalmentaja koordinoi harjoitusryhmänsä harjoitusten suunnittelun sekä laatii ja esittelee kauden alussa kausisuunnitelman.

Raimo Taponen on 42-vuotias liikuntatieteiden maisteri, jolla on useampia valmennukseen ja liikuntaan liittyviä tutkintoja ja koulutuksia. Henri Erkkilä on 25-vuotias liikunnanohjaaja ja esimerkiksi VHS:n Eeva Haasasen henkilökohtainen valmentaja.

Raimolla on 20 vuoden valmennuskokemus sekä työn kautta että harrastuksista. Henkka on tehnyt maastohiihdon valmennustöitä
kuutisen vuotta sekä ryhmä- että henkilökohtaisena valmentajana.

Mitä odotatte alkavalta talvelta?

”Lunta – hiihtämisen ja harjoittelun iloa ja porukalla eteenpäin menoa”, Raimo sanoo.
”Ensimmäiselta valmennuskaudelta odotan innokkaita hiihtäviä lapsia sekä hyvää lumista talvea”, lisää Henkka.

Raimon mukaan parasta valmentamisessa on se, että pystyy siirtämään omaa osaamistaan, ymmärrystään ja näkemystään urheilijoille sekä nähdä urheilijoiden kasvua ja kehitystä.

”Kasvaa itse valmentajana. Ja ehdottomasti se, että kehittyminen hyvälle tasolle vaatii urheilijalta ja valmennukselta vuosien pitkäjänteistä työtä ja panostusta”, Raimo kertoo.

Henkan tavoitteena on kehittää nuoria hiihtäjiä kohti heidän omia tavoitteitaan, olivat ne sitten kilpailupuolella tai liikunnallisessa elämäntavassa.

Miten saisimme lisää harrastajia maastohiihtoon?

Raimon mukaan olosuhteita ja hiihdon imagoa tulisi parantaa.
”Eli säilölumiladut myös pääkaupunkiseudulle. Tasokkaita rullahiihtoratoja lisää. Pärjäämällä hiihdossa huippu-urheilussa ja saamalla valovoimaisia yksilöitä huipulle.”

Lasten ja nuorten hiihto voisi olla enemmän esillä myös mediassa.

”Lastenohjelmiin juttuja hiihtämisestä kuten suunnistuksella on”, Raimo ideoi.

Lisätiedot:
Antte Vuosku, VHS:n valmennusjaoston puheenjohtaja
050 550 4422
antte.vuosku@gmail.com

Pääyhteistyökumppanit

Meillä käy: