VHS:n kuntohiihtäjä Tuukka Koivisto pyöräili 1657 kilometriä Helsingistä Nordkappiin

Julkaistu 29.06.2023

Vantaan Hiihtoseuran jäsen Tuukka Koivisto teki liikunnallisen tempauksen, joka jää varmasti iäksi mieleen.

Hän polki pyörällä Helsingin Kauppatorilta Norjan Nordkappiin – 1657 kilometriä yhdeksässä päivässä.

”Matkaan lähdin viime viikon tiistaina ja eilen keskiviikkona perillä. Pisin päivämatka 266 kilometriä ja lyhyin sata, pyörän päällä tuli istuttua keskimäärin 7,5 tuntia joka päivä.

Todella ikimuistoinen seikkailu ja itselle erinomainen tutkimusmatka omaan mentaaliseen ja fyysiseen kestävyyteen. Äärirajoilla mentiin molemmilla osa-alueilla.

Ehkäpä tämä motivoi jotakuta valitsemaan oman lihasvoiman esimerkiksi työ- tai koulumatkan taittamiseen”, Tuukka sanoo.

34-vuotias Tuukka liittyi VHS:n joukkoihin viime vuonna ja on treenannut 10–12 tuntia viikossa töiden ohessa.

”Valitsin maantiepyöräilyn nelisen vuotta sitten kesälajiksi tukemaan hiihtoa. Poljin Helsingistä Turkuun ja siitä lähti ajatus kuinka pitkälle sitä voisikaan polkea. Nordkapp tuntui sopivalta haasteelta – saavuttamattoman tuntuinen etäisyys, mutta silti mahdollinen.

Vaativin hetki oli varmasti juhannusaattona Oulun ja Kemin välillä. Vastatuuli ja vettä tuli solkenaan. Siinä meinasi usko loppua, mutta jokin siinä sai puskemaan eteenpäin.

Luovuttamiselle olin sopinut itseni kanssa etukäteen tietyt ehdot ja nämä kriteerit eivät täyttyneet näissä olosuhteissa. Asiaa helpotti kokonaisuuden pilkkominen etappeihin.

Nordkappia en juurikaan miettinyt ennen kuin vasta parina viimeisenä päivänä. Katse oli koko ajan seuraavassa etapissa ja näin mieli pysyi virkeänä.”

Vantaan Hiihtoseura onnittelee Tuukkaa urakasta!

Pääyhteistyökumppanit

Meillä käy: