Huippusprintteri Ike Melnits siirtyy vahvistamaan Vantaan Hiihtoseuraa

Julkaistu 01.06.2023

Kankaantaan Kisan hiihtäjä Ike Melnits, 20, siirtyy edustamaan Vantaan Hiihtoseuraa.

Melnits on viime talven alle 20-vuotiaiden sprintin Suomen mestari. Hän sijoittui viime kaudella aikuisten Suomen Cupin Vuokatin sprintissä kolmanneksi. Edellistalvena hän hiihti vuotta vanhempien seurassa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen sprintissä neljänneksi. Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Vuokatissa hän otti sprintistä hopeaa.

”VHS:n yhteydenotto tuntui hyvältä, lähden uuteen seuraan positiivisin mielin. Hakunila on tuttu kisapaikka ja seurassa on paljon porukkaa”, Ike Melnits sanoo.

Melnits suorittaa parhaillaan varusmiespalvelustaan Puolustusvoimien Urheilukoulun lumilajien urheilijana Kainuun prikaatissa – ja kehuu harjoitusolosuhteita hyviksi. Hänen tavoitteenaan on tulevalla kaudella saada ”sprinttiin lisää frekvenssiä ja distanssipuolta eteenpäin”. 

”Tavoitteena olisi päästä maailmancupissa 30 parhaan joukkoon useammin kuin kerran ja taistella mitaleista aikuisten SM-kisoissa.” Sprintin SM-hiihdot kilpaillaan Vantaalla helmikuun alussa 2024.

VHS:n päävalmentaja Kalmer Tramm on tyytyväinen seurasiirtoon, josta miesten joukkue saa uutta vauhtia.

”Iken liittyminen VHS:n riveihin tuo mukanaan nopeutta, rohkeutta ja tavoitteellista toimintaa kansainvälisen menestyksen eteen”, Kalmer Tramm sanoo.

Vantaan Hiihtoseurassa uskotaan, että sprinttiin panostaminen palvelee hiihdossa kokonaisuuden etua. Sprintistä saadut ominaisuudet auttavat myös pidemmillä matkoilla. VHS esimerkiksi järjestää kesäkuussa kaikenikäisille sprinttileirin, jossa ovat mukana Kalmer Tramm, VHS:n edustushiihtäjä Jasmi Joensuu, VHS:n entinen edustushiihtäjä Anssi Pentsinen sekä maajoukkueen valmentaja Ville Oksanen.

Vantaan Hiihtoseura on Hiihtoliiton seuraluokittelussa Suomen paras kilpa- ja huippu-urheiluseura. Kun mukaan lasketaan harrasteliikunta ja nuorisotoiminta, VHS on seurojen kokonaisluokittelussa Suomen kolmanneksi paras.

Pääyhteistyökumppanit

Meillä käy: