Poliisi keskeytti Vantaan Hiihtoseuran konttimurron tutkinnan – lasten yhteissukset yhä kateissa

Julkaistu 23.11.2022

VHS on saanut uuden kaluston hankintaan apua yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Varainhankinta jatkuu yhä.

Itä-Uudenmaan poliisi on keskeyttänyt Vantaan Hiihtoseuran suksi- ja voidevarkauden tutkinnan. Juttua tutkittiin törkeänä varkautena. Poliisilla ei ole tietoa epäillyistä tai johtolankoja jatkotutkimuksille.

”Kaikki uusi tieto, joka voi edistää selviämistä, käynnistää tutkinnan uudelleen avauksen”, kertoo poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.

Varkaat iskivät voitelu- ja suksikontteihin Hakunilan urheilupuistossa syyskuussa ja veivät suksia, voiteita ja huoltokalustoa noin 30000 euron arvosta. Rikoksessa menetettiin muun muassa 13 paria lasten yhteisiä Salomon-kilpasuksia.

VHS kiittää auttajiaan

Rikos herätti laajaa huomiota ja VHS sai runsaasti yhteydenottoja. 

”Olemme kiitollisia kaikille pulaan joutuneen seuramme auttajille”, sanoo Vantaan Hiihtoseuran puheenjohtaja Jussi Eronen.

Tukea yrityksiltä ja yhteisöiltä on tullut yhteensä 11200 euroa. Lahjoittajia ovat olleet kolme Lions-klubia (Hiekkaharju, Komeetat ja Koivukylä), Swix, Ikea, Lallin säätiö ja Rakennus-neloset Oy. Muutamia suksia on saatu – lahjoittajina virolainen hiihtoseura Suusaklubi Jõulu, pyöräilyseura Sala-Gym Lehtikangas ja harrastajasuunnistajien IK Tunnelpojkarna.

Lisäksi Vantaan Hiihtoseura on saanut Hiihtoliiton Fair Donation -lahjoitusalustan kautta 2108 euroa yksityishenkilöiden lahjoituksina. Keräys jatkuu vuodenvaihteeseen.

”Tarvitsemme edelleen tukea jatkaaksemme lasten ja nuorten liikuttamista. Tärkein varainhankintamuotomme on saada yhteistyökumppaneita tv-näkyvyyttä tarjoavaan Suomen Cupin Hakunilan osakilpailuun”, Eronen sanoo. Myös yksityishenkilöt voivat jo ostaa pääsylippuja 11.-12.2. järjestettävään Suomen Cupiin.

Jasmi Joensuun MM-viestimitali esille kaupunginmuseoon

Rikoksesta huolimatta seuran toiminta on koko ajan jatkunut keskeytyksettä. Ensimmäiset ensilumen kilpailut järjestetään 14. joulukuuta. 

VHS on joulukuussa myös Vantaan kaupunginmuseon kuukauden urheiluseura.

Seura on esillä Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttelyssä, joka kertoo vantaalaisesta lasten ja nuorten urheilusta. Kaupunginmuseoon tuodaan esille esimerkiksi VHS:n hiihtäjän Jasmi Joensuun vuonna 2021 saama MM-viestimitali.

Pääyhteistyökumppanit

Meillä käy: