Varkaat murtautuivat VHS:n voitelukoppiin – veivät lasten yhteiskäyttöön tarkoitetut sukset

Julkaistu 08.09.2022

Vantaan Hiihtoseuran kontteihin Hakunilan urheilupuistossa on murtauduttu.

Varkaat murtautuivat torstain vastaisena yönä urheilustadionin laidalla sijaitseviin voitelukoppiin ja suksikirjastoon. Voitelukoppi tyhjennettiin kokonaan. Arvioidut vahingot nousevat vähintään 10 000 euroon.

Konteista vietiin esimerkiksi lasten ja nuorten yhteiskäyttöön tarkoitetut 13 Salomon-kilpasuksiparia.

”Yhteiset sukset ovat olleet tärkeä lisä ja apu nuorten omaan kalustoon. Ne ovat antaneet useammalle mahdollisuuden kilpahiihdon harrastamiseen”, sanoo VHS:n toiminnanjohtaja Satu Kalajainen.

Murtautujat veivät myös muun muassa 15 paria aikuisten Peltosen ja Fischerin testisuksia, Start-voitelupöydän, muuta voitelukalustoa sekä arvokkaita voiteita.

VHS on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen Itä-Uudenmaan poliisille. Oudoista liikkeistä Hakunilan urheilustadionin suunnalla torstain vastaisena yönä voi olla yhteydessä poliisiin.

VHS jakaa sosiaalisessa mediassa varastettujen suksien kuvia ja pyytää yleisöä jakamaan päivitystä.

Lasten ja nuorten sukset on merkitty tunnettujen hiihtäjien nimillä ja numerosarjalla, jossa on suksen sarjanumeron kolme viimeistä numeroa. Sukset ovat Iivo 544, Matti 523, Björn 363, Gunde 377, Veikko 302, Dario 857, Mietaa 682, Marja-Liisa 018, Stefania 005, Helena 005, Marit 030, Aikku 107 ja Stina 161.

Vantaan Hiihtoseura pyrkii mahdollistamaan hiihtoharrastuksen mahdollisimman monelle.

Seuran tavoitteena on, että mahdollisimman monet lapset ja nuoret pääsevät koronarajoitusten jälkeen palaamaan liikuntaharrastusten pariin. VHS:n vapaaehtoisten pyörittämän suksikirjaston palveluja käytti viime talvikaudella yli 1700 koululaista.

Pääyhteistyökumppanit

Meillä käy: