VHS täyttää tänään 63-v.

Julkaistu 15.12.2021

Onnittelut 63-v. Vantaan Hiihtoseura! 🤩

Tällä päivämäärällä allekirjoitettiin v. 1958 Tikkurilan Hiihtoseuran perustamiskirja. Nimi muutettiin sittemmin (1984) Vantaan Hiihtoseuraksi kuvaamaan paremmin toimintakenttämme laajuutta. Olimme KU-58.n jäsenseura ja saimme emoseuralta kovasti tukea alkuaikoina; kaunis kiitos.

Alkutaival oli vireää toimintaa, mutta hiipui huonojen lumitalvien johdosta 70-luvun alussa vain herätäkseen uudelleen henkiin muutaman vuoden kuluttua. 70-luvulla moni muualta Vantaalle muuttanut samanhenkinen perhe, isät ja äidit, kokoontuivat yhteen lumitalkoisiin, jotta saadaan lapsille hiihtokisat. Ensimmäiset kilpailut Hakunilan pururadalla megafonikuulutuksineen houkuttelivat poliisinkin paikalle, kun joku naapuri piti ääntä häiritsevänä – onneksi järjestäjissäkin oli nimismies hoitamassa tilanteen ja ei saatu edes sakkoja!

Seuran upea historiikki on tehty v. 2008 50-vuotispäiviemme kunniaksi. Sieltä löytyy upea kerronta vaiheistamme (palvelisi hyvin lyhyenä oppimääränä seuran historiaan itse kullekin). Kaikkea toimintaa leimaa perheiden sitoutuminen ja mukanaolo. Tänäkin päivänä perheet ja edelleen 70-luvun puolivälistä mukanaolevat seura-aktiivit kannattelevat seuraa ja sen toimintoja.

Vantaan Hiihtoseura on tullut tutuksi eritoten isojen kisojen järjestämisestä Hakunilassa: vuodesta 1990 lähtien 22:t isot tv-kisat; joukossa viidet yleisen sarjan SM-hiihdot sekä maailmancupin parisprintti v. 1999 (tiesitkö??). Tulevana talvena Suomen Cup jälleen kerran 18.-19.1.22. Kaikella tällä toiminnalla olemme myös edesauttaneet Hakunilan (myös Länsi-Vantaan) hiihto-olosuhteiden kehittymistä ja kehittämistä ja työ jatkuu edelleen.

Kaksi asiaa ei ole historian saatossa muuttunut:

1. Resepti valmentajan keitokselle

yksi lahjakas nuori

500g tervettä kunnianhimoa

500g halua harjoitella

2 kannustavaa vanhempaa (nykyään yhdelläkin pärjää)

1 kg valmentajan ammattitaitoa

suorituspaikkoja maun mukaan

2. Voitelijan painajainen perinteisellä

ensimmäinen kokeilu –> ei luista

toinen kokeilu –> ei pidä

kolmas kokeilu –> ei pidä eikä luista

Suuri kiitos myös tukijoillemme ja yhteistyötahoille, olette olleet mahdollistamassa menestyksekästä latuamme tähän päivään! 🙏

Hyvää synttäriä VHS, kiitos, että saadaan olla jäseniä ja luotsaathan meitä niin, että vaalimme sinivalkoista perinnettä kunnioituksella parhaamme mukaan! 💙🤍

Pääyhteistyökumppanit

Meillä käy: