ESLU:n terveiset

Julkaistu 20.12.2019

ESLUn jäsenseurat ovat saaneet tunnustusta kilpailujen ohella myös seuratoiminnan arjessa. Voimisteluseura BounCelle myönnettiin Olympiakomitean ja Gasumin alueellinen Tähtiseurakannustuspalkinto. Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään. Cheerleadingseura Golden Spirit sai puolestaan Olympiakomitean Fiksu seura -palkinnon, joka myönnetään ympäristön kannalta fiksuista toimintatavoista. Onnea molemmille seuroille hyvästä työstä!

Lisää osaamista ESLUn tilaisuuksista
ESLUn alkuvuosi painottuu hallinnon koulutusten osalta vahvasti johtamisen kehittämiseen. ESLUn seuratoimintaan suunnatut koulutukset käynnistyvät seurojen puheenjohtajille suunnatulla Pj-klubilla heti tammikuun alussa. Pj-klubissa pohditaan seurajohtamisen arkea. Helmikuussa järjestettävässä seuraseminaarissa pureudutaan johtamiseen ja hallintoon laajemmasta näkökulmasta eri asiantuntijoiden johdolla.

Seuraseminaariin saapuvat Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani ja urheiluvaikuttaja ja kansanedustaja Hjallis Harkimo kertomaan omia näkemyksiään urheilujohtamisesta. Tutkijanäkökulmasta vastaa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen erikoistutkija Outi Aarresola. Legistumin asianajaja Teppo Laine käy läpi uuden työaikalain vaikutuksia seuratoiminnassa, ja seminaarin seuraesimerkistä vastaa voimistelu- ja urheiluseura Sport Club Vantaa.

Ohjaajaksi aikoville suosittelemme Lasten liikunnan ohjaajakoulutusta, joka toimii loistavana starttikoulutuksena. Järjestämme myös ensimmäisen tason Toiminnanjohtajan tervehdys valmentaja- ja ohjaajakoulutusta (VOK-1), jonka tavoitteena on luoda valmentajille ja ohjaajille perusta harjoitusten laadukkaaseen toteutukseen. Keväällä järjestämme täydentäviä VOK-1-koulutuksia ja syksyn 2020 aikana on jälleen mahdollisuus suorittaa koko koulutuskokonaisuus niin lasten ja nuorten kuin aikuisten liikunnasta. Tämä kannattaa muistaa, kun pohditte seuranne valmentajien ja ohjaajien koulutuspolkua.

VOK-1-koulutusten ohessa koulutuskalenteristamme löytyy valmentajille ja ohjaajille hyviä lisäkoulutuksia niin Terve urheilija -koulutusten kuin urheilu- ja kinesioteippauksen tiimoilta. Koulutuskalenterimme täyttyy vielä alkuvuodesta. Aikuisten liikuttajat voivat lisätä osaamistaan loppukeväästä järjestettävissä 50+ liikkujien sekä Iloa, yhteisöllisyyttä ja liikunnan riemua +65-vuotiaille -ohjaajakoulutuksissa.

Pääyhteistyökumppanit

Meillä käy: